Antun Novoselović, predsjednik GO SDP Zadar uputio je priopćenje povodom tragičnog tjedna u kojem su u Zadru i na zadarskom području život izgubile tri mlade osobe, a jedna je pokušala sebi oduzeti život.

Šef zadarskog SDP-a fokusirao se na tragične događaje u samom gradu.

On u svom priopćenju optužuje gradske vlasti:

"S nevjericom se zadnjih dana pitamo što nam se to događa. Svaki dan tragično izgubljen mladi život. Jesmo li mogli nešto napraviti, spriječiti tragedije?

Nažalost, nemar, nebriga, neodgovornost gradskih vlasti i izostanak bilo kakvog promišljanja o važnosti sigurnosti i prevencije, a s druge strane pohlepa za profitom, uzima danak.

Više smo puta, kao oporbeni vijećnici na sjednicama Gradskog vijeća, upozoravali da gradski bedemi, ako ih već ne smijemo ograditi, moraju biti označeni kao mjesta opasna po život. Naročito djelovi bedema gdje se okuplja veći broj mladih ljudi, a prvenstveno dio gdje se nalazi „Ledana", ističe Novoselović.

Predsjednik GO SDP-a referira se  i na pad mladog Zadranina iz nedovršene zgrade VOX-a.  I kaže:

Upozoravali smo i na arhitektonsko čudovište Rena Sinovčića na kojem se svaki dan mogu vidjeti mladi ljudi i djeca kako hodaju po potpuno neograđenim i devastiranim djelovima te građevine.

Grad se i ovdje ograđuje, pozivajući se na privatno vlasništvo, zaboravljajući da su upravo gradske vlasti omogućile ovakvo stanje, pogodovajući Sinovčiću u dobivanju ovog izuzetno atraktivnog gradskog zemljišta.

Gospodine gradonačelniče Dukiću, do kada će Zadrani i njihovi gosti biti žrtve i taoci moćnih pojedinaca kojima je profit ispred ljudskih života, a vi im to sve prešutno odobravate?