Pred sucem za mladež Općinskog suda u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja 16-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u vezi sa st. 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 2. kolovoza 2018. oko 04,30 sati upravljao motociklom kolnikom ceste D-08 u iz smjera zapada u smjeru istoka, iako svjestan da ne smije upravljati motornim vozilom jer nema vozačku dozvolu, kao i da ne smije upravljati motociklom ako u organizmu ima alkohola, te ako je umoran, kao i da je dužan brzinu kretanja motocikla prilagoditi osobinama i stanju ceste, vidljivosti, atmosferskim prilikama i gustoći prometa, jer u protivnom može ugroziti druge sudionike u prometu. Osnovano se sumnja da je vozio pod utjecajem alkohola i neprilagođenom brzinom te na ravnom dijelu ceste izgubio kontrolu nad motociklom i zajedno s motociklom pao na tlo pa proklizao na nogostup uz rub kolnika na kojem je u tom trenutku bila pješakinja (2000.). Motociklom je udario u ošećenicu koja je zadobila višestruke teške tjelesne ozljede od koje je neposredno nakon nesreće preminula u bolnici.
Sucu za mladež Općinskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, priopćeno je na stranici Županijskog državnog odvjetništva.