Zadranin koji je krajem prošle godine prosvjedovao u Fini jer ne žele odblokirati račun njegove majke, zbog čega se nije htio pomaknuti sa šaltera, neće snositi nikakve sankcije, budući da na Prekršajnom sudu nije utvrđeno kako je svojim ponašanjem prekršio Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

On je tog dana, naime, sačekao red te po dolasku na šalter Fine u Ulici Ivana Danile na Poluotoku zatražio da se odblokira račun njegove majke, jer je platio dug. Službenice su ga izvijestile kako je točno da je račun blokiran te kako on bez punomoći ne može dobiti detaljne informacije niti tražiti skidanje blokade s tuđeg računa.

Kada ga je jedna od njih zamolila da napusti red jer su mu rekle sve što su mogle reći, odbio je i rekao da se neće maknuti dok se ne odblokira račun. Pritom nije bio nasilan, ali je stvorio dosta nervoze u čekaonici jer je bila velika gužva. Nakon što ga je i zaštitar više puta zamolio da se udalji jer i drugi ljudi čekaju red, počeo je vikati „Tko si ti da meni govoriš da se maknem, ne idem nigdje dok mi ne odblokiraju račun!", zbog čega ga je zaštitar izgurao iz zgrade. Vratio se nakon nekoliko minuta i upitao zaštitara za njegovo ime, na što mu je ovaj odgovorio: „Baš ću tebi reći kako se zovem". Nakon nekog vremena u Finu je došla policija kako bi obradila incident.