ZADAR - Nema više kampiranja na parkiralištu zadarske bolnice.

Na pristupima parkingu podignute su rampe koje onemogućavaju prolaz vozilima s kamp kućicama. Godinama su turisti zloupotrebljavali prostor bolničkog parkinga kao besplatno kampiranje u drugom redu do mora, u središtu Grada u kojem je jedini kamp onaj na Boriku. Nakon što su na tu pojavu godinama upozoravali građani i medijima, netko se u Ravnateljstvu bolnice napokon sjetio rješenja. Ono je korak na putu da se to parkiralište uredi, a zatim počne i naplaćivati. Potvrdio nam je to ravnatelj bolnice, dr. Željko Čulina. 

Županijska razvojna agencija ZADRA izradit će studiju za organiziranu naplatu parkirališta. Nakon što se ono uredi, počet ćemo s naplatom jer to je jedini način da se osigura mjesto za korisnike usluga naše bolnice, kazao je ravnatelj.

On je najavio skori početak plaćanja parkirališta u podzemnoj garaži Poliklinike te na vanjskom parkingu gdje odavno postoje tehnički uvjeti - rampa. Kako će biti organizirana naplata još nije službeno poznato. Cijena sata parkiranja bit će 4 kune, najavio je na naš upit ravnatelj Čulina.