Od 172 ugovora o financiranju projekata poljoprivrednika potpisanih početkom tjedna, dva su iz Zadarske županije. Riječ je projektima iz sektora vinogradarstva. 

Dragana Šuletić iz Zadra za ulaganje u podizanje novih nasada vinograda, navodnjavanje i poljoprivrednu mehanizaciju dobila je 743.400 kn. Diplomirana inženjerka prehrambene tehnologije dio je obiteljske "boutique" vinarije Degarra koja proizvodi limitirane serije vrhunskih vina.

Druga uspješna vinska prijava stigla je iz Benkovca. Potporu u iznosu od 301.756 kuna Božo Bačić, vlasnik OPG-a u Podrgrađu, iskoristit će za ulaganje u opremanje objekata/sustava za navodnjavanje i poljoprivrednu mehanizaciju i poljoprivrednu opremu. Njegova vina redovito osvajaju nagrade na najprestižnijim vinskim manifestacijama od kojih se izdvaja srebrna medalja za aromatizirano vino "Asseria" na Decanteru u Londonu.

Preko milijun kuna zadarski vinogradari dobili su uspješnom prijavom na javni poziv za „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava". Natječaj objavljen u veljači je prvi koji je, od ulaska RH u EU, bio namijenjen isključivo sektoru biljne proizvodnje. Završio je krajem travnja, a tri mjeseca poslije, potpisana su 172 ugovora s vrijednošću potpore od 124 milijuna kuna za projekte u ratarstvu, vinogradarstvu, sektoru šećerne repe i cvjećarstvu. 

- Sve su ovo redom uspješni poljoprivrednici čije će investicije pridonijeti većoj efikasnosti, racionalizaciji troškova i njihovoj uspješnosti na tržištu. I dalje ćemo se truditi smanjiti administraciju, biti bolji i efikasniji kako bi olakšali posao i vratili optimizam u hrvatsku poljoprivredu. Ovi poljoprivrednici dokazuju da se može - javite se na natječaje i uzmite nam novce, istaknuo je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na svečanosti potpisivanja ugovora u ponedjeljak, 30. srpnja.