ZADAR- Liga za borbu protiv raka koja ima podračun zadarske bolnice, zajedno sa žiro računom zadarske bolnice, iz Hrvatske poštanske banke prešli su kod Erste & Steiermarkische banku.

Novi broj računa  HR8324020061500064152, otvoren je kod Erste banke 5. srpnja kao račun zadarske bolnice za posebne namjene.

Objavljeno je to danas na konferenciji za novinare u zadarskoj bolnici s koje je izostao najavljeni predsjednik Lige za borbu protiv raka Branko Dukić. Tajnik Lige Vladislav Tomčuk objavio je kako je stanje na računu 1. 144 717.15 kuna. Novinari su dobili izvadaka iz banke. Zajedno sa stanom kojeg je Liga dobila u donaciju, a čija je vrijednost milijuna kuna, Liga raspolaže s nešto više od dva milijuna kuna. kazao je tajnik. Novac se prikuplja za kupnju aparata za zračenje. Njegova vrijednost je u početku bila 4 milijuna eura dok je posljednji natječaj za kupnju tog aparata bila znatno niža, kazao je ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina.
Akcije prikupljanja novaca se nastavljaju. Odjel onkologije prvi je preseljen u zadarsku bolnicu gdje su onkološki pacijenti ali i osoblje na čelu s dr. Vesnom Telesmanić Dobrić dobili izvrsne uvjete za provođenja dijela terapije liječenja malignih bolesti. Onkološki pacijenti zbog zračenja uglavnom putuju u Split, gdje je na žalost velika gužva, a svakodnevno putovanja sanitetom iscrpljujuće.
Svi koji žele uplatiti donaciju za kupnju aparata za zračenje i dalje to mogu na stari brij računa kod HPB koji će biti na snazi još godinu dana, najavio je Boško Katić, zadužen za financije i EU projekt dnevne bolnice.