ZADAR- Zamjenica glasnogovornika Općinskog suda, viša sudska savjetnica Katarina Zdunić, odlukom Državnog sudbenog vijeća (DSV) imenovana je sutkinjom Trgovačkog suda u Zadru.

Sutkinja Zdunić tako je iz drugog pokušaja uspjela postati sutkinja Trgovačkog suda u Zadru za što se kandidirala još 2014. godine. Odlukom DSV-a u 2015. godini (postupak izbora sudaca traje po godinu dana, op.a.) za sutkinju je izabrana Tina Grgas, glasnogovornica Trgovačkog suda. Ona je ovih dana otišla na porodiljini dopust, a na Trgovački sud  početkom rujna dolazi sutkinja Katarina Zdunić. Omjer sudaca i sudskih savjetnika na Trgovačkom sudu za sad ostaje isti: pet i pet. Među njima je samo jedan muškarac, Tomislav Jurlina.

Državno sudbeno vijeće u sprnju je donijelo još jednu odluku vezanu za zadarsko sudstvo. Antoniji Božini, sutkinji Općinskog suda u Zadru, ponovno je produljena privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 4. kolovoza. Podsjetimo, protiv 38-godišnje djelatnice Stalne službe u Benkovcu prošle je godine podignuta optužnica pred Županijskim sudom u Splitu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti.