ZADAR- Zadarski kardiolog dr. Ante Anić od sutra više nije liječnik zadarske bolnice. Odlazak uglednog liječnika s reputacijom vrsnog stručnjaka i još više doktora kojeg pacijenti uzdižu u visine, potvrdio nam je sam dr. Anić.

Nažalost vijest je točna. Sa sutrašnjim danom više nisam zaposlenik zadarske bolnice. Nije to odluka koja se donosi preko noći, a ni olako. Jako sam bio sjetan posljednjih mjeseci kada sam shvaćao da bi mi bilo pametno donijeti takvu odluku. HZZO osiguranicima nastavljam biti dostupan za sve kardiološke intervencije u KBC-u Split s kojim imam ugovor na 20 sati tjedno.

Čeka me zaposlena jesen s dosta inozemnog angažmana, istraživačkog rada na razvoju novih tehnologija te edukaciju u novim centrima u regiji i Europskoj uniji, napisao nam je dr. Anić.

Što je bilo presudno u njegovoj odluci, to sad nije ni važno. Zadarsko zdravstvo ostalo je bez liječnika koji je u usponu životne energije, na pragu 40. godine, sa svjetskim iskustvom stečenim u SAD-u i vratima širom otvorena na području liječenja srčane aritmije.

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina nam je rekao kako je dr. Anić tražio raskid ugovora te mu je poželio sve najbolje u životu. Na pitanje su li ga pokušali zadržati, ravnatelj bolnice je rekao kako su oni s njim obavili razgovor. On je odredio svoj put te im je poslao pisani zahtjev za raskid ugovora sa sutrašnjim danom.

Hoće li to biti velika šteta za zadarsku bolnicu?

- Čovjek je super radio taj dio. On je educirao dvojicu kolega koji su s njim radili u timu i oni će nastaviti taj posao. Mi mislimo da će zadarska bolnica nastaviti pružati vrhunske usluge, posebno iz kardiologije, izjavio je danas na naš upit ravnatelj bolnice, dr. Željko Čulina.

Zadranin po rođenju i habitusu, dr. Anić je prije točno godinu dana predstavljen kao  "transfer stoljeća" u splitskom Kliničkom bolničkom centru. Splićani su dobili na "posudbu  zadarskog kardiologa i najboljeg liječnika u Hrvata za intervencijsko liječenje aritmija". 

Dr. Anić u Splitu je dobio tim i opremu za intervencijsko liječenje aritmije od 2,5 milijuna kuna. Bila je to donacija tvrtke Sv. Jude medical, koja je proizvođač, i tvrtke "Sonimed" iz Zagreba. Pacijenti sa splitskog područja već godinu dana nemaju potrebe dolaziti u zadarsku bolnicu u koju su "hodočastili" kod dr. Anića.