Burak Baykan, regionalni direktor Doğuş grupe za Hrvatsku i predsjednik Uprave D-Marin grupe, u intervjuu za Privredni vjesnik govorio je o projektu hotela u nekadašnjoj zgradi Maraske i interesu za Marinu Zadar. 

- Trenutačno se intenzivno bavimo razvojem projekta Maraska. Novi hotel s pet zvjezdica imat će 130 soba i prateći rezidencijalni dio. Blizu smo početka gradnje hotelskoga dijela Maraske, a ulaganje u hotel i rezidencije vrijedno je gotovo 100 milijuna eura. Hotelom će upravljati međunarodni luksuzni hotelski lanac Hyatt Regency. Intenzivno radimo i na ostatku projekta kako bi svojim konceptom bio više u skladu s destinacijom te samom lokacijom na kojoj se nalazi cijeli kompleks. 

Naveo je i razloge kašnjenja radova koji su trebali početi još 2016. godine. 

Trenutačno se radi na razvoju drugog dijela hotelskog kompleksa, i to je jedan od razloga kašnjenja početka gradnje hotela. Riječ je o vrlo ozbiljnom projektu te su sve strane - mi kao investitor i Hyatt grupa kao upravljački partner - u potrazi za razjašnjenjem razvoja oko okruženja hotela. Kao što je važan za nas, hotel Maraska je također važan i za Hyatt s obzirom na to da će to biti prvi Hyatt hotel u Hrvatskoj i na Jadranu. Stoga nije neobično što su vrlo strogi oko određenih stvari jer je važno zadovoljiti visoke standarde i uvjete. Vjerujemo da je to također važno i za Zadar i cijelu regiju te smo sigurni da ćemo hotelom Hyatt Regency Zadar Maraska stvoriti još jednu perjanicu hrvatskog turizma.

Na pitanje o daljnjem interesu za Marinu Zadar Baykan je poručio:

- Već četiri godine sudjelujemo u natječaju za Marinu Zadar tako da ne skrivamo naš interes. Svojim smo projektima, ne samo u Hrvatskoj nego i u drugim destinacijama - Turskoj, Grčkoj, Madridu, Rimu, Capriju i Miamiju - pokazali što i kako radimo te ćemo to učiniti i ovdje ako nam se pruži prilika. U tom kontekstu ne bih komentirao procese oko tog natječaja, poštujući ih i čekajući završetak.