Stanari Puta Murvice prijavili su inspekciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike gradilište stambenog-poslovnog kompleksa na lokaciji bivše Tvornice kruha.  

- U Zadru na lokaciji Put Murvice radi se zgrada koja je srušena ove godine zbog poplave 11. rujna 2017. godine. Gospoda sad ne odvoze taj materijal van gradilišta, nego su dovezli drobilicu i drobe na terenu, a mi stanari obližnjih zgrada gušimo se u prašini. Srce sezone je, ne možemo otvoriti prozore, ima starih ljudi, koji se moraju zatvarati u kućama zbog prašine, a o buci neću ni govoriti. Molim vas da kao Ministarstvo za zaštitu okoliša poduzmete nešto jer po svim zakonima kamenolomi su izvan grada tj. naseljenog područja, stoji u prijavi uz priložene fotografije. 

Nije prvi put da se stanari obližnjih stambenih zgrada žale na radove koje za tvrtku Moj Centar izvodi A3. Jedan od investitora, Željko Predovan, komentirao je ovu prijavu uz poruku kako se "sigurno nitko ne guši". 

- Moramo to samljeti, nema drugog načina. Činimo sve da prašine ne bude, polijevamo vodom koliko god možemo. Radovi su trebali biti već gotovi, ali je došlo do kvara drobilice. Bit će gotovi za tjedan dana, istaknuo je Predovan koji i potpisuje projekt za stambeni blok od 120 stanova i 400 mjesta u podzemnoj garaži na križanju Puta Murvice i Ulice dr. Franje Tuđmana.