Gusti crni dim iznad Zadra, izgorjela stoljetna borova šuma u Kožinu, na terenu 21 vatrogasac, 2 kanadera i airtractora - prizori su koji su obilježili četvrtak na zadarskom području. Kako doznajemo, svi oni mogli su se izbjeći da se slušalo mještane mjesta pokraj Zadra.

- Požar je prvenstveno krivica Elektre. Dalekovod je već duže vrijeme u kvaru na što smo ih upozoravali. Svako malo došlo bi do električnog izboja koji bi zapalio vatru no na sreću svaki put smo ugasili. Sada je izboj bio na dva mjesta i uspjeli smo ugasiti samo jednu lokaciju, dok je druga bila dublje u šumi, rekao nam je jedan od njih dodajući kako ni raslinje ispod dalekovoda nije godinama čišćeno.

U Policijskoj upravi zadarskoj potvrdili smo uzrok požara - "iskrenje instalacija dalekovoda". Brza reakcija srećom nije izostala kod zadarskih vatrogasaca koji su u svega dva sata požar uspjeli staviti pod kontrolu i time spriječili ugrozu kuća. Direktor zadarske Elektre Tomislav Dražić nije htio komentirati slučaj dok nadležne službe ne utvrde sve okolnosti izbijanja požara.