Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar razriješili su seriju provala u Zadru. Iza njih stoji 18-godišnji Zadranin kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela teške krađe (provala). 

Sumnjiči ga se da je 26. travnja u Ulici Petra Svačića provalio u automobil (ZD - Renault), odakle je otuđio prijenosno računalo 28-godišnje vlasnice, te 28. travnja u Ulici Krešimira Ćosića u vozilo ( KA- Golf), odakle je na štetu 35-godišnjeg državljanina Irske otuđio torbu s opremom i odjećom. 10. svibnja u ulici Specijalne postrojbe policije u garaži provalio je u BMW zadarskih registracijskih oznaka, odakle je otuđio novčanik 34-godišnjaku. Tom je prilikom pokušao provaliti i u pet drvarnica.

Mladića se također sumnjiči da je 14. svibnja u ulici Katarine Zrinske provalio u skladište 42-godišnjeg mađarskog državljanina, odakle je otuđio auto-radio, a 7. lipnja je u istoj ulici provalio u dva parkirana vozila, odakle je iz kombi vozila otuđio novčanik 26-godišnjeg vlasnika te prijenosno računalo iz drugog vozila. 

Dalje, jedva punoljetnog lopova policija sumnjiči da je prošle godine u rujnu na Trgu kneza Višeslava provalio u Renault belgijskih nacionalnih oznaka, odakle je otuđio opremu za ribolov, te u Ulici Andrije Hebranga provalio u drvarnicu odakle je otuđio bicikl, a na Kolovarama je provalio u pet garaža, odakle nije ništa otuđio. Početkom listopada je u ulici 112. Brigade provalio u praonicu rublja, gdje je provalio aparat za kavu.

Isto tako ga se sumnjiči i za krađu u ulici Polačišće u Zadru, gdje je iz vozila 21-godišnjaka otuđio novčanik, kao i za računalnu prijevaru na štetu 79-godišnjaka, kojem je izgubljenom bankovnom karticom na bankomatu podigao novčani iznos od 3 tisuće kuna.

Sveukupna materijalna šteta pričinjena kaznenim djelima iznosi oko sto tisuća kuna.
Prema 18-godišnjaku se općinskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teških krađa, krađe i računalne prijevare.