Prosječna mjesečna neto plaća obračunana zaposlenima kod poduzetnika u 2017. godini (5.372 kn) bila je najveća u zadnjih šesnaest godina, pokazalo je istraživanje Financijske agencije. 

Na listi top 20 poduzetnika koji su obračunali najveće prosječne mjesečne neto plaće u prošloj godini je i jedna zadarska tvrtka. Riječ je najmlađoj hrvatskoj brodarskoj kompaniji Tankerska Next Generation (TNG).

Tvrtka sa sjedištem u Ulici Božidara Petranovića osnovana je prije četiri godine. Iako TNG ima samo troje zaposlenika, pribrojen je i pomorski kadar kojeg tvrtka angažira od Tankerske plovidbe, odnosno tvrtke-kćeri Diadora Shipping Company. Prema podacima FINA-e, 189 zaposlenih ima prosječnu plaću od 21 697 kuna. S ovim brojkama TNG je smješten na 19. mjesto na listi top 20 hrvatskih poduzetnika. 

Od 20 navedenih poduzetnika 16 je u stranom vlasništvu, a četiri u domaćem. Osim TNG-a, to su ADRIS GRUPA, Hrvatska kontrola zračne plovidbe i KONČAR - ELEKTROINDUSTRIJA. Poduzetnik čiji zaposlenici imaju najveću plaću u prosjeku od čak 41 428 kuna je Microsoft Hrvatska.