Djeca, ali i nešto odraslih, okupili su se prošle nedjelje u Komoševi na radionici izrade feralića koju je vodila Mišela Nežić. Izrađeni su šareni papirnati podsjetnici na tradicijsku svjetiljku.  Dan ranije, u petak 20. srpnja održana je prva vježbaonica joge za djecu, a s prvim koracima Rainbow joge mališane je upoznala Marijana Lovrin.

I sljedeći vikend nastavlja se radionicama u Komoševi a prvo su na rasporedu Dječje ljetne maškare u petak 27. srpnja s početkom u 19 sati. Izrada maski bit će dan ranije, u četvrtak 26. srpnja, s početkom u 19 sati, a radionicu vodi Barbara Punoš Kostović.

U nedjelju 29. srpnja na rasporedu je aktivnost „Pričam ti priču" koja je osmišljena u maniri japanskog uličnog teatra - kamishibai. Nastanak i izvedbu priče u slikama s početkom u 19 sati kod ureda Turističke zajednice, odnosno zgrade bivše Trikotaže, vodi Mišela Nežić.

Srpanjski program završava kreativnom radionicom „Škarpini od gline", koja će se održati u utorak, 31. srpnja s početkom u 19 sati. Barbara Punoš Kostović vodit će ovu radionicu u kojoj će se sudionici upoznati tradicijom izrade škarpina, te izraditi suvenir u obliku ove tradicijske iške obuće.

Projekt „Lipa naša Komoševa" provodi udruga „Eko-Zadar", a njegovu provedbu s 11.000 kuna financira Grad Zadar, Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, te Jadransko osiguranje d.d. donacijom u iznosu od 1.500 kuna.