Čitateljica portala koja se ovih dana kupa na plaži Pisak u Selinama zgrožena je ponašanjem tamošnjih gostiju i vozača koji vozilima dolaze na par centimetara od kupača. Evo što o tome kaže u svome pismu:

Pomislila sam da osim što je to ružno, nepropisno i neugodno je i opasno. I nakon mojeg negodovanja u priči s jednom češkom turistkinjom (čije sam podatke uzela) ona mi je ispričala anegdotu od prije nekih dva tjedna kada joj je sina od 4 godine kamen odbijen od automobilske gume pogodio tik iznad oka. I ja ju u nevjerici pitam, je li zvala policiju ili se barem pritužila nekome. Rekla je da je vozač bio korektan i napravio što god je trebalo da joj pokaže žaljenje za događajem, pa samim time kako nije došlo do težih posljedica nije željela stvarati pristojnom čovjeku probleme, ali nije se željela zamjerati niti lokalnim stanovnicima jer je redoviti gost ovdje. Kako kaže niti ne krivi vozača, jer on radi samo ono za što nitko drugi nikad nije bio kažnjen.

Potaknuta tom pričom i svojim blago rečeno neugodnim iskustvom na plaži krećem malo guglati i vidjeti kako riješiti ovaj problem. Ono što nalazim na internetu je da se već naveliko pisalo o bezvlađu na ovoj plaži. Ali ono što me dodatno žalosti je činjenica da je ovo više puta proglašavana jednom od najljepših plaža u zemlji. Ovo je dragulj koji je nastao kotrljanjem kamenja s Velebita preko Male Paklenice. I dok drugi navoze šljunak za plažu, ovaj prirodni dragulj se uništava i nikome ništa. Kroz priču dolazim do saznanja da nije u cijeloj općini tako, pa za primjer plaža koja je nastala na identičan način kroz kanjon Velike Paklenice je uređena, parking se naplaćuje, rampa priječi ulaz na plažu iako postoji uređeni put za aute od blokova, sve savršeno funkcionira. Pa se pitam - gdje je problem?

Plaža je na nekim mjestima široka manje od 5 metara i nema mjesta za aute. Postoji alternativni put koji se ne koristi, a taj put je upisan kao put, pa zašto se ne koristi? Dijelovima tog puta koji su široki i po 10 metara mogao bi se napraviti parking i na kraju prije samog izlaska na plažu jedan veći parking. Možemo li dobiti odgovor zašto se to ne napravi? Zašto ugrožavate naše živote i uništavate ovu predivnu plažu?

Molim Vas dajte nam odgovor - MINISTARSTVO TURIZMA, MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, MINISTARSTVO PROMETA I MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA. Molim navedena 4 ministarstva da se očituju, da se probude, jer se krši zakon i promet, i obalnog pojasa i zaštite okoliša, a narušava ugled turizma. U najmanju ruku, ako nitko nije u stanju osigurati nužno, treba se onda podnijeti kaznena prijava DORH-u jer se ugrožavaju životi. Svako od navedenih ministarstava bi moglo to riješiti, samo da policija napiše kazne, općina i komunalni redari bi isto reagirali.