Nakon postupka pregleda i ocjene ponuda, stručno povjerenstvo Grada Zadra predložilo je gradonačelniku Branku Dukiću sklapanje ugovora s Poduzećem za ceste Split za rekonstrukciju Ulice Nikole Tesle. 

Splićani su na javni natječaj dostavili ponudu čak milijun kuna nižu od procijenjene vrijednosti radova u iznosu od 4,95 milijuna kuna. Ponuda od 3,8 milijuna kuna u potpunosti je zadovoljila kriterije i ocijenjena je kao ekonomski najpovoljnija s maksimalnim brojem bodova (100). 

Za posao su bile zainteresirane i zadarske tvrtke Vodoinstalacija i Lavčević. Vodoinstalacija, koja je posljednje dvije godine intenzivno radila na gradskim prometnicama, licitirala je s iznosom od 4,3 milijuna kuna. Lavčević, koji se baš i ne bavi cestogradnjom, ali je radio za Sigmu nove zgrade zbog kojih se i radi obnova Ulica Nikole Tesle, ponudio je 4,2 milijuna kuna. 

Sve su ponude ocijenjene valjanom, a izbor je pao na Splićane koji radove moraju dovršiti u roku od pola godine.Prema projektu kojeg je radio najveći zadarski projektni biro D&Z, kroz tri faze obnovit će se 550 metara ceste od rotora na raskrižju ulica Benka Benkovića i Franje Tuđmana do Ćirilmetodove ulice. Ljeto za izvođača radova neće biti prepreka.