U spomen na 30 žrtava Domovinskog rata župe Sv. Mihovil i 27. obljetnicu progonstva hrvatskih žitelja , u subotu 21. srpnja održava se jubilarna deseta molitvena hodnja "Koracima nade u istinu" Bulić-Vukšić-Lišane Ostrovičke. Program počinje s početkom u 18 sati ispred spomen-obilježja prvog poginulog hrvatskog branitelja 113. šibenske brigade Željka Čubrića u Buliću. Polazak autobusa iz Lišana od crkve sv. Nikole Tavelića je u 17:15 sati, a iz Vukšića u 17:45.

Hodnja obuhvaća dionicu od 121 kilometara Bulić-Vukšić-Lišane, pored crkve sv. Kate do groblja sv. Mihovila, gdje će se moliti odrješenje za sve poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Fra Mile Mamić i Josip Žulj - prvi hrvatski redarstvenik, poginuli su 17. srpnja1991. godine u dvorištu crkve sv. Nikole Tavelića. U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja i ubijeno 16 civila, svi žitelji su bili prognani, kuće zapaljene, osam crkava je srušeno do temelja.

Molitvenom hodnjom šalje se poruka da se današnji žitelji s poštovanjem sjećaju onih čiji su životi temelj hrvatskog društva na kojima gradimo budućnost. U 21 sat u crkvi sv.Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovičkim služit će se misa u čast i spomen poginulim hrvatskim braniteljima i civilima.

Organizatori su Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar", Općina Lišane Ostrovičke, župa sv. Mihovila, Udruga Prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije, MO Bulić, MO Vukšić, KUD „Vukšić", KUD „Sv.Nikola Tavelić", DVD Lišane Ostrovičke i udruga „Naše ruke".