Već se duže vrijeme upozorava na nedostatak kulturno-zabavnog programa u Zadru, posebice u vrijeme turističke sezone kada takav sadržaj služi kao dodatni motiv za posjet i razlog za duži boravak u određenoj destinaciji. 

- Koliko ste zadovoljni pripremama za ovu sezonu i ponudom sadržaja te radom direktora Turističke zajednice Grada Zadra Ante Radosa?, pitao je gradonačelnika gradski vijećnik Erol Gaši (SDP) na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

- Pripreme su obavljene na svoj način, ali sve potrebno je obavljeno. Vidjet ćemo kako će biti, ništa nije sveto pismo, rekao je Dukić dodajući kako bi Rados kao direktor trebao biti "više pristupačan".

Gaši je pak program za sezonu ocijenio "katastrofalno odrađenim" s čim su se složili i ostali oporbeni vijećnici.

- Kada direktor TZ-a 15 dana prije koncerta Jazine Open Air poručuje da su u tijeku pregovori, onda to dovoljno govori o njegovom radu. Nisam bio zadovoljan s radom bivšeg direktora Zvonka Šupe, ali sad mi ne zvuči loše povratak na staro. Zadar je postao odlična tranzitna destinacija, naglasio je Gaši.

Dukić se nije složio naglašavajući kako Zadar konstantno bilježi porast dolazaka i noćenja.

- Prosjek su tri noćenja i mislim da je to dobar prosjek s obzirom na broj dolazaka. Ono na čemu treba raditi je hotelski smještaj, odgovorio je Dukić.

Kritiku su uputili i oporbene vijećnice, Marjana Botić iz Akcije mladih te SDP-ovke Danijela Vukoša i Irena Dragić. 

- Garden Festival, JUMF, Metal Fest, Jazine Open Air..., neki su od primjera ugašenih manifestacija koje su pokrenute u vrijeme kad mnogi gradovi nisu ni započeli s takvim događanjima. Danas su u Zadru one ugašene, potjerane, nepodržane, a koncept su prihvatili drugi gradovi i njima privlače svoje posjetitelje. Kulturna ponuda grada svedena je na slučajne ulične performanse. Igra velikih brojeva neće dugo trajati, a nisu samo turisti ti koji su zakinuti. Zakinuti su prvenstveno građani ovog grada. Osjećate li odgovornost?, uputila je Vukoša oštru kritiku i pitanje gradonačelniku.

- Svaka manifestacija je jako zahtjevna. Nakon nekog vremena određene se gase, druge dolaze, a najkvalitetnije ipak ostaju. Grad podržava sve manifestacije, on ih je i dosta dobro dosad novčano podržavao. Spremni smo za svaku dobru ideju, poručio je Dukić. 

Pročelnik za kulturu i sport Radovan Dunatov naglasio je i kako je velik dio manifestacija ugašen jer su njihovi nositelji bili udruge koje su prestale funkcionirati uslijed nedostatka entuzijazma pojedinaca. Mi smo im osigurali sredstva, ali oni ih nisu iskoristili, naglasio je Dunatov.

- Pitanje kulturne strategije nije na udrugama, već na Gradu koji je nema, odgovorila je SDP-ova vijećnica koja nije dobila odgovor na pitanje: Koje su to nove manifestacije u Zadru pokrenute?