Doček zadarskih nogometaša bit će pravi spektakl, najavljeno je na današnjoj AD hoc konferenciji za medije u Gradu Zadru.

Kako je otkrio Neven Stojaković, ideja je bila iskoristiti činjenicu što živimo na moru, pa će defile krenuti iz Marine Zadar oko 20.15, te će svi koji žele izbliza vidjeti nogometaše to moći na obali od crpke preko mosta sve do Sveučilišta. U trenutku kad prođe Đigu, priključuju mu se brodovi koji će biti usidreni između Đige i Marexa. Defile ide prema Pozdravu Suncu pa do kraja ribe i nazad do gata.

- Kolona prema Donatu kreće predvođena Tovarećom muzikom, iza njih idu igrači pa djeca iz sportskih klubova. Nakon kratkog odmora igrači izlaze na pozornicu, najavio je Stojaković.

Uz organizirani program priprema se jedinstven ugođaj uz Kiowe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva - četiri helikoptera snopom svjetla osvijetlit će svatko svojeg nogometaša.

Nakon dvominutne zvonjave zvona uslijedit će odabrani zadarski izvođači - Mladen Grdović i Zaratino bend, Zoran Jelenković, Krešo Perović, grupa Forum, a ekskluzivno za ovu priliku okupit će se legendarna Riva kako bi izvela Rock me baby.

- Grad Zadar pripremao se ranije za doček, bez obzira na osvojeno mjesto. Čestitam nogometašima, a nakon veličanstvenog dočeka u Zagrebu na nama je da dostojno dočekamo naše snage koje su zaslužne za taj uspjeh. Pozivam sve građane da dostojanstveno pozdrave mladiće, da ne bude ekscesa nego dobrog raspoloženja kao što je bilo u Moskvi, rekao je gradonačelnik Dukić.

Božidar Budiša iz PU Zadarske ponovio je kako će promet prema Poluotoku biti zatvoren od 18 h, a možda i ranije ako se počnu stvarati čepovi.

- Pirotehnika mora biti strogo kontrolirana i ne smije se upotrebljavati zbog specifičnosti događanja. Signalne rakete nisu dobrodošle jer će poremetiti program.
Vozila treba parkirati što dalje od Poluotoka, na Ravnicama i dalje, poručio je Budiša.