U iščekivanju odgovora iz gradske uprave o iznosu s kojim će sudjelovati u organizaciji polufinalnog susreta Davis Cupa u Zadru, Grad Split se priopćenjem za javnost oglasio o odluci Hrvatskog teniskog saveza o odabiru Zadra kao domaćina unatoč potpisanom ugovoru sa Splitom. 

Ugovorom je bilo predviđeno da će montažni teniski stadion s 8 tisuća sjedećih mjesta biti izgrađen na Žnjanu. Započete su aktivnosti, rezerviran je prostor te su krenule ozbiljne pripreme, čak i u Planu upravljanja Žnjanskim platoom, poručuju iz splitske gradske uprave. No novoizabrana predsjednica HTS-a Nikolina Babić jučer je u Zadru izjavila kako je uslijed nedostatka vremena odluka pala na Višnjik i to zbog postojeće infrastrukture u dvorani. 

Iz Grada Splita pak ističu drugi razlog zbog kojeg je došlo do otkazivanja suradnje - izmjene ugovora o pokrivanju troškova. 

- U Ugovoru s prethodnim vodstvom HTS-a bilo je predviđeno 990 tisuća kuna, a prema novom vodstvu obveze Grada trebale bi biti veće od tri milijuna kuna, što nije moguće prihvatiti, a o čemu su i obaviješteni, kao i o činjenici da je za svaki iznos veći od milijun kuna potrebna suglasnost Gradskog vijeća, priopćili su Splićani te najavili "poduzimanje svih potrebnih radnji za zaštitu svojih interesa sukladno prethodno obavljenim aktivnostima temeljem postojećeg Ugovora Grada Splita i Hrvatskog teniskog saveza."

O financijskim iznosima predsjednica HTS-a jučer na Višnjiku nije htjela govoriti. No Grad će morati.