U tijeku su pripreme za povijesnu utakmicu između Hrvatske i Francuske u finalu Svjetskog prvenstva koje je na rasporedu u nedjelju u 17 sati.

Grad će ponovno obuzeti navijačka groznica, stoga je gradonačelnik Branko Dukić danas donio odluku kojom se ugostiteljskim objektima u nedjelju odobrava produženo radno vrijeme i to do 3 sata u noći.

S druge strane, pojedini trgovački centri ponovno će raditi kraće. Nogometnoj euforiji pridružio se i Supernova centar koji je izvijestio javnost o besplatnim navijačkim paketima od 10 sati te skraćenom radnom vremenu do 16 sati. Odluka je rezultat zajedničke želje da podržimo naše navijače, a posebno da svi zaposlenici i oslovni partneri imaju priliku sudjelovati u ovom povjesnom trenutku hrvatskog nogometa, javljaju iz Uprave.

Iz PU zadarske pak stiže informacija o ograničenju prometa za vrijeme prijenosa nogometne utakmice.

- U povodu javnog okupljanja sportsko-zabavnog karaktera - prijenosa finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji (Hrvatska-Francuska), na zadarskim ulicama uspostavit će se privremena regulacija prometa, zatvaranjem DC407 - dijela Obale kralja Tomislava i Liburnske obale te zatvaranje Novih vrata, Zlatarske ulice, Vrata Sv. Krševana, Lančanih vrata, Ulica: Ivana Brčića; Luke Jelića, Ivana Danila, Prilaz hrvatske čitaonice kao i Bedema zadarskih pobuna, Ulice Krešimira Čosića te Ulice Bartula Kašića, za dan 15. srpnja u vremenu od 15,00 sati, za razdoblje dok za takvu regulaciju bude potrebe.

Vozila koja će se kretati Obalom kralja Tomislava prema predjelu Poluotoka preusmjeravat će se Ulicom Narodnog lista - Šime Vitasovića - Bartola Kašića te ponovo Obalom kralja Tomislava u smjeru Jazina.

Vozače molimo da uvažavaju postavljenu privremenu prometnu signalizaciju i upute službujućih policajaca. Također ih molimo da u vrijeme održavanja javnog okupljanja izbjegavaju dolazak vozilima na Poluotok.