ZADAR- Zadarska županija, čulo se jučer nakon susreta s ministrom državne imovine Gorana Marića, jedina je u Hrvatskoj koja nema svoje imovine i za najam prostora godišnje plaća dva milijuna kuna.

Još nije niti upisana na zgradu na Relji koju su preuzeli prije tri godine od Đačkog doma.

Zadarska županija, međutim, ima novi odjel koji se uz javnu nabavu bavi i upravljanjem imovinom. Pročelnik je ekonomist Nikica Miletić a pomoćnica Anita Mijić, diplomirani komunikolog. Ista osoba je i pomoćnica pročelniku Ivanu Šimunić za obrazovanje, kulturu i sport. Tako piše na službenoj stranici Zadarska županije koja ispada fenomen. Prema riječima ministra Marića neprirodno je da nema svoje imovine.

Ali zato ima jednu pomoćnicu pročelnika u dva po svojoj prirodi dijametralno suprotna odjela. Nije čudno što je u dopuni plana prijema županijskih službenika, pročelnik Šimunić prijavio radno mjesto pomoćnika pročelnik.  U njegovom Odjelu zaposlene su samo žene i ima jednu pomoćnicu pročelnika. Odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom traži popunu još jednog referentskog mjesta. U obzir dolaze kandidati s gimnazijom, ekonomskom, upravnom srednjom školom kao i oni koji imaju ugostiteljsko-turističku ili trgovačku struku.