Usporedno s najavom nadogradnje zgrade Mjesnog odbora Puntamika, povuklo se pitanje rekonstrukcije Ulice Antuna Gustava Matoša, ali i ostalih zadarskih prometnica koje već godinama vape za obnovom.

- To je jedna od prometnica o kojoj smo više puta razgovarali ja i pročelnik Robertino Dujela. Zaključak je kako nema smisla sada ići u rekonstrukciju jer će u obuhvatu sustava odvodnje vrlo brzo doći red na to. Bilo bi bacanje novaca uređivati sada ulicu pa je ponovno za godinu dana raskopavati. To nije stvar samo s ovom ulicom, već i s čitavim nizom prometnica na području grada Zadra, poručio je pročelnik Darko Kasap misleći pritom na planirani početak radova na izgradnji aglomeracije Zadar - Petrčane.

Prema ranijim najavama, mreža odvodnje prolazit će kroz skoro 300 gradskih ulica, a pratit će ga obnova i opremanje ostale komunalne infrastrukture na tim trasama - od sustava oborinske kanalizacije do javne rasvjete i zelenih površina. Dogodine ćemo imati dosta radova, naglasio je Kasap. 

Na prometnu infrastrukturu osvrnuo se i gradonačelnik Branko Dukić. 

- Svjesni smo nedostataka i lošeg stanja određenih ulica, ali čekamo početak izgradnje aglomeracije u sklopu koje ćemo obnoviti te zapuštene ulice, poručio je Dukić. Projekt je vrijedan 408 milijuna kuna, a iz EU fondova i Hrvatskih voda priznato je 348 milijuna kuna, dok će se ostatak financirati iz gradskog proračuna. 

Realizacija izgradnje novog sustava odvodnje planirana je kroz idućih 4 do 5 godina. Kroz to razdoblje Zadar će, prema riječima gradonačelnika, biti veliko gradilište.