ZADAR- Ravnateljstvo zadarske bolnice, po tko zna koji put, poništilo je natječaj za prijem na specijalizaciju za hitnu medicinu. Posljednjim natječajem tražili su čak petero liječnika koji bi specijalizirali tu granu medicine, potrebu za rad na objedinjenom bolničkom hitnom prijemu.

Od kada je uvedena specijalizacija iz hitne medicine, svega je par liječnika pristalo na tu specijalizaciju u zadarskoj bolnici.
Na natječaje, kojim se traže specijalizanti iz hitne medicine, pa tako i na posljednjem, nitko se nije prijavio. Ministarstvo zdravstva je odobrilo tu specijalizaciju pa će zadarska bolnica i dalje za nju tražiti kandidate u situaciji kada ih je sve manje i za puno poželjnije specijalizacije.

Poništen je natječaj i za 7 mjesta za stručno osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa - za tehničke struke. Nije bilo interesa za dva mjesta prvostupnika inženjera sigurnosti i zaštite, prvostupnika inženjera informatike, dva magistra inženjera elektrotehnike i računarstva te magistra inženjera strojarstva i magistra inženjera prehrambenog inženjerstva.