Turistički predio grada Puntamika napokon će dobiti ambulantu obiteljske medicine te ured Turističke zajednice Grada Zadra. 

Najavila je to na današnjem Kolegiju gradonačelnika Dolores Grdović Kalmeta, pročelnica Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove, predstavljajući prijedlog zaključka o odabiru ponude za projektiranje nadogradnje zgrade Mjesnog odbora Puntamika i uređenja pripadajućeg prostora za ambulantu. Projekt će za 50 tisuća kuna napraviti zadarski Structural Art. 

- Zgrada je izgrađena 1979. godine i već je u dosta lošem stanju. Kad već moramo ići u rekonstrukciju krovišta, odlučili smo uvesti i dodatne sadržaje. U prizemlju bi se nalazila ambulanta, a ostaje i kafić koji je trenutno tamo. Na prvi kat preselili bi Mjesni odbor, a u planu je i dobivanje dodatnog poslovnog prostora koji bi se iznajmio za komercijalnu djelatnost. Radi se o MO s velikim brojem stanovnika te su ovakvi sadržaji u tom dijelu grada nužno potrebni, poručila je Grdović Kalmeta dodajući kako će ambulanta na Puntamici biti 5 ambulanta otvorena u posljednjih 8 godina čime je završen program za primarnu zdravstvenu zaštitu. 

Nadovezao se pročelnik za socijalnu skrb i zdravstvo Mario Pešut ističući kako mogu biti zadovoljni s disperzijom ambulanti na području grada.