ZADAR - Mega jahta Ocean Victory ponovno je doplovila u Zadarski kanal.
Je li na njoj plovi ruski bogataš Viktora Rashnikova koji je gradnju 140 metara luksuzne jate platio 300 milijuna dolara, to je nemoguće doznati jer je Ocean Victory usidrena ispred Dikla. Tamo je službeno sidrište za koje se ništa ne plaća.

Ocean Victory lani je bila usidrena na sidrištu u Zadarskom kanalu na kojem je bila vidljiva iz Grada, a ove se godine sakrila ispred Dikla.
I gdje god pristane na našem Jadranu, sidri se izvan službenog veza. Za prijevoz do kopna na jahti imaju svu moguću morsku motorizaciju i helikopter koji je postao sastavni dio opreme i dvostruko manjih luksuznih jahti.
Naš foto-reporter Marko Dimić malo se igrao brojkama pa je preračunao da je vrijednost ove jahte kao šest godišnjih proračuna Grada Zadra.

Nadamo se da su putnici s jahte ostavili koji dolar barem na večeri u nekom od zadarskih restorana.  Ili su, umjesto plaćanja veza uz instalciju Pozdrav suncu, uživali u večeri na jednoj od paluba broda s pogledom na fantastičan zalazak sunca u Zadarskom kanalu.