ZADAR- Nakon što je prije godinu dana Ivica Škara određen za vršitelja dužnosti općinskog državnog odvjetnika u Zadru, Državnoodvjetničko vijeće je donijelo odluku kojom je on najbolji kandidat za Općinskog državnog odvjetnika.

Prije njega Općinska državna odvjetnica je bila Marijana Stipić. Ona je postala vršiteljca dužnosti nakon što je kao žrtva medijske afere suspendiran  dotadašnji Općinski državni odvjetnik Trpimir Kučina.

Oglas za Općinskog državng odvjetnika u Zadru objavljen je krajem prošle godine. Državnoodvjetničko vijeće trebalo bi na idućoj sjednici donijeti odluku o imenovanju Škare za novog Općinskog državnog odvjetnika.

Na srpanjskoj sjednici Državnoodvjetničko vijeće odlučilo je za zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru (Kazneni odjel) imenovati Natašu Borović i Vanju Višković. Do sad je to bila Branka Rukavina.

Za zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u ODO u Zadru (Građansko-upravni odjel) imenovana je Sanja Jovanović Karajić. Voditelj tog odjela do sad je bio Marino Šarić. Novi zamjenici ovog tjedna položit će prisegu.