ZADAR - Ubrzano se radi na gradilištu nove stambene zgrade od 10 katova  uz Tuđmanovu ulicu a cijene za 108 stanova još nisu formirane iako je bilo najavljeno da će na tržište izaći ovog ljeta.

Ivan Jurjević, suvlasnik obiteljske tvrtke Lignum Stanogradnja, koja je nositelj investicije na lokaciji Mesopromet, rekao nam je kako imaju jako puno predbilježbi za kupnju stana.
U cijeni kvadrature, kada bude formirana, bit će uključen prostor spremišta i parkirališta. Naime, zgrada prema projektu neće imati poslovne prostore s kojima obiluje svaka stambena novogradnja u Zadru, ali će u prizemlju imati spreme (šupe) -  skladišni prostor za stanove. Oni s prvog kata tako će biti podignuti od razine Tuđmanove ulice koja se već dugo planira i proširiti.

Da bi se što racionalnije iskoristio prostor na kojoj je nekad bio Mesopromet, zgrada će imati podzemnu garažu sa 146 mjesta. Veći stanovi će imati dva a manji koji će prevladavati po jedno garažno mjesto.
Projekt su izradili u D&Z, a iako je službeno nositelj radova Vodoinstalacija, njih izvodi splitska tvrtka A3 - konstrukcija koja je, kao što smo već pisali, angažirana i na gradilištu Tvornice kruha. Tamo su odavno srušeni svi tragovi prošlosti. Na gradilištu 10-katnice ostat će ulazna kuća na kojoj je još uvijek ostatak naziva Mesopromet kao i grb sv. Krševana koji i nije pod konzervatorskom zaštitom.

Fasada te kuća, u kojoj  vlasnik nije našao zajednički jezik sa suvlasnikom oko iseljenja, bit će  obnovljena i reprezentativno uređena, najavio je Jurjević. A nova namjena unutrašnjosti - za sad poslovna tajna.