ZADAR- Signalna reketa kojom je označen početak oblikovanja Srca vatrenog izazvala je mali požar na otočiću Galešnjaku.

Izgorjela je mala površina od 100 puta 30 metara četvornih niskog raslinja, službeno su priopćili vatrogasci u Zadru i Biogradu.

Požar su ugasili sami sudionici javnog okupljanja. Oni su pozvali pripadnike DVD sv. Filip i Jakov da prekontroliraju opožareno mjesto. Biogradski vatrogasci bili su u pripravnosti uz turanjsko groblje ali nije bilo potrebe za intervencijom.   

- Mi smo imali brentače. Bili smo spremni na tako moguću situaciju. S nama su bili i profesionalci izvan službe, kazao nam je Anđelko Bolić, jedan od organizator skupa koji je bio prijavljen policiji.   

Oblikovanje vatrenog srca kao atrakcija i podrška navijačima trebala je biti na otočiću Ričul koji je manji. Međutim, odazvalo se 200-njak mještana pa je odlučeno da će to biti na Galešnjaku - otočiću koji ima oblik srca. Taj tzv. otok ljubavi poprilično je zapušten, ali šteta koja je na njemu počinjena zbog vatrenog srca, samo je površinska na par mjesta.

Policija je dobila dojavu da je do požara došlo oko 20 sati te da je ugašen 20 minuta kasnije. Oni će istražiti okolnosti požara uslijed kojeg nije bilo nikakve evakuacije, rečeno je jutros u Operativno-komunikacijskom dežurstvu PU zadarske. O potrebi da se s Galešnjaka spašava stotina ljudi izvijestili su sinoć neki mediji, pretvarajući taj mali incident u dramu.