Prekršajni sud u Zadru donio je okrivljujuću presudu protiv troje Zadrana koji su sudjelovali u tučnjavi koja se prije dvije godine odigrala ispred pekare na „Branimiru". 

Prema presudi objavljenoj na e-oglasnoj ploči, 7. svibnja 2016. godine oko 3:40 sati ispred pekare na Obali kneza Branimira prvookrivljeni 21-godišnjak obratio se 22-godišnjakinji i 39-godišnjaku riječima: „Odvucite pažnju prodavaču u pekarnici da mogu ukrasti burek jer sam gladan" što su oni odbili. 

Mladić s lopovskim namjerama počeo je vikati: „Jeb** ću vam mater svima ako ne uspijem ukrasti burek, glupačo, kur**!". Djevojka mu je odgovorila da se ne može tako ponašati prerna njoj, na što ju je on odgurnuo. Uzvratio mu je 39-godišnjak koji ga je počeo tući rukama po glavi i tijelu, a "dužna" mu nije ostala ni djevojka zadavši mu nekoliko udaraca nogom po tijelu. Trojac su razdvojili policijski službenici koji su ih odveli u policijsku postaju te ih podvrgnuli alkotestiranju. Kod 21-godišnjaka je izmjereno 1,76, 22-godišnjakinje 1,06, a kod 39-godišnjaka 0,73 promila alkohola u krvi. 

Zbog narušavanja javnog reda i mira sudac im je izrekao jednaku kaznu u iznosu od 741 kunu.