Iz stranke Nezavisni za Hrvatsku koja ima vijećnike u Gradskom vijeću stiglo je priopćenje koje objavljujemo u cijelosti:

Potaknuti novim Zakonom o otocima i poboljšanjem života na otocima koji je na razmatranju na inicijativu Neovisnih za Hrvatsku u suradnji pročelnikom Ivicom Katićem, njegovim zamjenikom Matom Pinčićem posjetili smo sjeverne otoke koji spadaju pod naš grad Zadar.
Upoznali smo se s problemima mještana Silbe, Molata i Ista , iskoristili priliku da im pojasnimo novi Zakon o otocima te da vidimo kako gradske službe funkcioniraju pred samu špicu sezone.
U ime Čistoće Zadar bio je Mile Knežević pomoćnik direktora sektora, ravnatelj agencije za ruralni razvoj Vladimir Kovačević , predsjednik gradskog odbora za pritužbe građana Mate Lukić .
Na Silbi je jučer završena izgradnja novoga mula , predsjednica M.O. Silba Sara Lovrinović upoznala nas je sa svim problemima koji muče stanovnike toga otoka . Pohvalila je suradnju s gradonačelnikom Zadra i gradskim pročelnicima koji imaju sluha za njih, posebno odjel za komunalne djelatnosti i djelatnike Čistoće Zadar koji vrijedno izvršavaju svoj posao koji je u ovim ljetnim mjesecima višestruko povećan kao i u drugim mjestima koje smo prošli .
NHR radi na projektima koji će stanovnicima naših otoka omogućiti bolje uvijete života, i zadržati mlade na otocima a posebno nas zanima nautički turizam za koji imamo ogroman kapacitet.
Mate Lukić će kompletan izvještaj s prijedlozima i problemima stanovnika predati gradonačelniku Branku Dukiću .
Nastavit ćemo s obilascima svih otoka koji spadaju pod grad Zadar i maksimalno pokušati pomoći našim stanovnicima kojima trebamo i moramo omogućiti sto kvalitetniji život, navodi se u priopćenju iz stranke NHR