ZADAR - Ovo je Zadru trebalo, rekla je Zadranka koja godinama živi u New Yorku nakon obilaska novog restorana kod crkve zadarskog zaštitnika sv. Šime.

Na mjestu nekadašnjeg ugostiteljskog objekta Dalmacija, sinoć otvoren restoran Nostalgie. Otvorila ga je tvrtka Ella u vlasništvu Monike Novac.
Najveći restoran u povijesnoj jezgri Zadra čije uređenje je trajalo godinu i pol dana. Uzvanici na sinoćnjem otvaranju mogli su vidjeti i zašto. Interijer s potpisom bez ijedne zamjerke. Ugostiteljstvo koje ima jedan drugačiji, novi i svjež koncept - Zadru potreban kao što je rekla naša sugrađanka.
Uz sjajnu svirku i izvedbu glazbenika predvođenih najpoznatijim zadarskim turističkim vodičem Šimom Boticom, uzvanici otvorenja sinoć su uživali u delicijama mladih kuhara i uslužnosti jednako tako mladih i ljubaznih konobara.

Od jutros restoran Nostalgie otvoren je za sve, pod sloganom Life is too short for average food. Vlasnici su najavili da će se u restoranskoj kuhinji pripremati tradicionalne hrane na moderne načine.
Na jelovniku će biti, primjerice, tuna servirana u konzervi, pileće lizalice, nabujak od lignje, jedinstveni roastbeef casprese. Mi k tome dodajemo i dagnje u želatini za koje su neki koji baš i ne vole tu školjku, sinoć na otvorenju rekli: "Ovo je nešto neviđeno."
Nostalgie je otvorena u srcu turističke sezone i za početak će nuditi samo večere. Ali kao što su vlasnici, zaljubivši se u Zadar, odlučili tu oživjeti svoje ideje, tako će Nostalgie za Zadrane biti otvorena tijekom cijele godine.

Bit će to novo mjesto gastro-zabave uz svirku i tematske večeri kuharskih majstora iz zadarske Nostalgie.