S turističkom sezonom stigla je i sezona krađa. Iz PU zadarske građane Zadra i njihove goste mole za pojačani oprez. 

Evo koje su nove krađe evidentirali: 

Jučer poslijepodne u Vrsima, nepoznati počinitelj je provalio u apartman kojeg koristi 36-godišnji poljski državljanin, te u još tri apartmana kojeg koriste strani državljani (Njemačka, Italija, Austrija), odakle je otuđio novac. Materijalna šteta iznosi 30-ak tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

Jučer oko podne na Širokoj ulici u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio novčanik u vlasništvu 81-godišnje francuske državljanke. Materijalna šteta iznosi preko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Prekjučer je u Posedarju, nepoznati počinitelj iz sobe objekta u kojem su smješteni, otuđio novčanike njemačkim supružnicima ( 57-godišnjak i 52-godišnjakinja). Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Sinoć kasno u Turnju, nepoznati počinitelj je otuđio drvenu brodicu i vanbrodski motor u vlasništvu 66-godišnjaka.Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

Sa srijede na četvrtak u Kalima, nepoznati počinitelj je iz kuće u vlasništvu 38-godišnjakinje otuđio dva mobitela i novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.

U protekla tri dana u Sv. Filip i Jakovu, nepoznati počinitelj je iz kuće u vlasništvu 70-godišnjakinje otuđio novac i zlatninu. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.