Općinski sud u Zadru donio je presudu za slučaj prijetnje koji se dogodio davne 2009. godine. Presudom suda 62-godišnjakinja iz Vrsi osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci koja se neće izvršiti ako u roku od 2 godine ne ponovi kazneno djelo.

Ona je 25. lipnja 2009. godine oko 12 sati u mjestu Vrsi na mobilni telefon nazvala svoga supruga i posinka te im rekla da odmah dođu kući i ubiju četiri muškarca i ženu, susjede koji su ograđivali zemljište u blizini njihove kuće. Iako zemljište nije bilo njihovo, posinak okrivljenice, kojem se kao i suprugu sudi odvojeno, prijetećim glasom rekao im je da će "donijeti pušku i sve ih pobiti kao zečeve", sve to držeći u rukama macu težine oko 5 kilograma. Za to vrijeme na mjesto događaja stigao je i suprug 62-godišnjakinje, noseći u rukama dva "kosora", od kojih je jednog dobacio svom sinu, a drugi naslonio na sljepoočnicu jednog od oštećenika. Za to vrijeme 62-godišnjakinja ih je poticala govoreći da ih ubiju. „Što ga nisi rascijepio", rekla je posinku, dok je supruga Maria Vukića : „Zašto ga nisi raskolio". Sve to kod oštećenika izazvalo osjećaj straha, nesigurnosti i bojazni da će izrečene prijetnje i ostvariti, stoji u obrazloženju presude objavljene na e-oglasnoj ploči devet godina nakon incidenta. Oštećenici su naveli kako su se jedva spasili i to zahvaljujući tome što se suprug 62-godišnjakinje spotaknuo te su uspjeli pozvati policiju.

Sud je okrivljenici kao olakotne okolnosti cijenio osobne i imovinske prilike, a uvažio je i protek vremena od počinjenja kaznenog djela, dok je kao otegotnu okolnosti uzeo dosadašnju osuđivanost. Zbog kaznenog djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina prijetnjom, izrekao joj 11 mjeseci zatvora, umjesto kojih se primjenjuje dvogodišnja uvjetna kazna.