Sve je glasnije nezadovoljstvo unutar najjače oporbene strane. Prošlog tjedna ostavku predsjednika SDP-a Davora Bernardića zatražilo je više članova Predsjedništva. Ovom se zahtjevu priključio i zadarski SDP-ovac Erol Gaši kao jedini gradski vijećnik koji je otvoreno zatražio od Bernardića da ode.

- U izbornoj večeri, kada je Davor Bernardić postao predsjednik SDP-a Hrvatske napisao sam da nije bio moj izbor, ali da je od te večeri i moj predsjednik.

Do dana današnjeg o predsjedniku Bernardiću nisam napisao ni jednog ružnog slova, poštivajući volju članova i poštivajući instituciju predsjednika SDP-a Hrvatske.
Nažalost, nakon gotovo dvije godine vođenja SDP-a sasvim je jasno da ovako dalje ne ide. Rejting SDP-a konstantno pada, a razlika između ovakvog, katastrofalnog HDZ-a i SDP-a je po svim relevantnim anketama i dalje iznad 10%.

Isto tako, sve ono što se događalo na unutastranačkim izborima diljem Hrvatske jasno pokazuje kako smo i u unutarstranačkim procesima napravili ogroman korak unatrag, što je još jedna pljuska svim članicama i članovima koji vjeruju u SDP kao najdemokratičniju stranku u Hrvatskoj. Predsjednik Bernardić nažalost nije učinio apsolutno ništa da spriječi izborne malverzacije koje su se potom dogodile, upozorenjima unatoč. 

Davore, ne ide! Ne mislim da si jedini krivac, ali ako momčad igra loše, mijenja se trener i stručni stožer, a ne cijela momčad. Sazovimo Konvenciju i raspišimo unutarstranačke izbore za sva tijela jer to je nažalost jedini način da pokušamo spriječiti katastrofalan scenarij koji nam prijeti, poručuje Gaši. 

Predsjednik SDP-a danas je odgovorio na zahtjeve nezadovoljnih članova poručivši kako neće podnijeti ostavku na svoju dužnost.