U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru u popodnevnim su satima provedene dokazne radnje prvog ispitivanja prvoosumnjičenika 47-godišnjeg S. G. i drugoosumnjičenika 56-godišnjeg N. G., dvojice Zadrana koji, kako je danas objavila policija, stoje iza bombaških napada na sjedište PU zadarske u Ulici bana Josipa Jelačića na Voštarnici. 

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv dvojice osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac je oko 18:30 sati zahtjev prihvatio i dvojicu Zadrana zadržao iza rešetaka odredivši im istražni zatvor u trajanju od 30 dana.  

Evo kako je na stranicama DORH-a opisan slučaj: 

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik 5. prosinca 2017. oko 00,40 sati u Zadru, nakon što je prethodno drugoosumnjičenik od njega zatražio, a zatim ga i nagovorio da baci bombu u dvorište Policijske uprave zadarske, došao pješice do vanjske ograde uprave te, iako svjestan da bacanjem ručne bombe u dvorište može ugroziti život i tjelesni integritet policijskih službenika, bacio u dvorište uprave ručnu bombu koja je pala u neposrednu blizinu ulaza u prostorije pritvorske jedinice II. Policijske postaje. Uslijed eksplozije bombe popucala su stakla te je oštećena fasada zgrade, a do ozljeđivanja policijskih službenika nije došlo. 

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik 16. travnja 2018. oko 02,30 sati na nagovor drugoosumnjičenika ponovno došao u dvorište policijske uprave i bacio eksplozivnu napravu, a do ozljeđivanja policijskih službenika nije došlo.  Osnovano se sumnja i da je prvoosumnjičenik 3. srpnja u svojoj obiteljskoj kući neovlašteno posjedovao četiri ručne bombe, 376 komada streljiva te tromblonski nastavak za automatsku pušku, dok je drugoosumnjičenik 3. srpnja u svojoj obiteljskoj kući i u kući svog oca neovlašteno posjedovao dva sporogoruća štapina, dvije detonatorske kapisle, kao i 3,5 kilograma poljoprivrednog eksploziva.