Povodom recentnih slučajeva nasilja u Zadru, u redakciju nam je stiglo priopćenje Socijaldemokratskog Foruma žena Gradskog odbora SDP-a. 

- U voltu na ulazu u Grad uklonjen je grafit Corto Maltesea koji se pitao što je pošlo po zlu u ovom gradu.

13. lipnja 2018.god. divljački je pretučena naša sugrađanka, osamnaestogodišnja djevojka.

24. lipnja iste godine, divljački je pretučen zadarski novinar.

Živimo u gradu u kojem pretučena osamnaestogodišnjakinja sama zove hitnu pomoć nakon što nitko od prisutnih u kvartovskom kafiću nije podigao pogled sa stola na kojem se redala treća runda jer rekoše svjedoci „ to se nije moglo gledati, pola sata joj je udarao glavom o umivaonik, na kraju se razbio" . Zato su hrabro pojačali glazbu da ih ne ometaju njezini vriskovi i buka razbijanja umivaonika.

Živimo u gradu u kojem je biti novinar postalo opasno.

Živimo u gradu u kojem je pretučeni novinar poruka svima o čemu se smije govoriti, pisati, misliti - o „ prijateljima „ sigurno ne. Zna se tko su prijatelji.

Živimo u gradu u kojem oni od kojih očekujemo da nas štite to rade selektivno; nasilnik se zatvara tek nakon što ga je pronašla majka pretučene djevojke na adresi na kojoj je prijavljen, a napadač na novinara pušta na slobodu gotovo odmah nakon uhićenja, unatoč prijetnjama i nanošenju teških tjelesnih povreda.

A Medi su zabranili lajati...

Velikodušno plaćeni gradonačelnikovi PR-ovci i dalje nas uvjeravaju da živimo u gradu s najljepšim zalaskom sunca. Veliki majstor trilera koji je autor ove rečenice nije mogao ni zamisliti nasilje koje se događa na njegovim ulicama.

Laku noć iz zadarskog Monte Carla.