ZADAR- Netko je danas mogao stradati kada se s jednog od prozora Providurove palače odlomilo staklo koje je palo na Poljanu Šime Budnića na mjestu gdje se odnedavno prodaju slike.

Nije prvi put, kažu prodavači koji su dosad radno mjesto u sezoni godinama imali kod Gradske vijećnice u Ulici Jurja Barakovića, glavnog ulaza u povijesnu jezgru.
Odlukom  gradonačelnika koji smatra da je neprimjerena prodaja uz zgradu gradske uprave, još od ovog proljeća ona je privremeno izmještena uz Providurovu, a trajno rješenje će biti na šetnici obnovljenog Muraja, kazao nam je pročelnik za upravljanje gradskom imovinom Tomislav Korona.

On je prolazio tim prostorom kada je vidio da je staklo palo na tendu kafića Kolone. Nije vidio da se komad razletjelo i ispred prodavača slika na kamenu površinu Poljane Šime Budinića. Sve je to vidio i čuo naš fotograf Marko Dimić.

- Morat ćemo nešto poduzet u dogovoru s pročelnikom Šimom Erlićem budući da na jesen počinju radovi na obnovi Providurove palače, najavio je pročlenik Korona. Prije njega smo obavijestili pročelnika za EU fondove iz kojih će se obnavljati prvi dio Providurove palače. Erlić nije bio upoznat s incidentom, čije su posljedice odmah uklonili iz Čistoće. Svjestan da je zgrada gotovo prazna i zapuštena, Erlić je na prvu rekao kako će morati poskidati ili učvrstiti nekako prozore koji su potencijalna opasnost koju je danas uzrokovao jak vjetar.