ZADAR - U ravnateljstvu zadarske bolnice očekuju potpis ministra zdravstva Milan Kujundžića na zapisnik komisiji iz Ministarstva koje je dugi dovršetak te sanaciju zgrade Poliklinike financirala s  220 milijuna kuna. Ministar Kujundžić obišao je Polikliniku krajem travnja kada je najveljno njeno otvaranje za mjesec dana.

Ljeto je počelo i kalendarski a  ravnatelj bolnice, Željko Čulina nada se kako bi useljenje u Polikliniku započelo 1. srpnja.
Prema informaciji koju smo sredinom tjedna dobili od ravnatelja Čuline komisija je završila pregled zgrade Poliklinike prije desetak dana. Završen je i lift kojim će se iz bolničkog dvorišta penjati na most koji povezuje bolnicu s Poliklinikom preko Ulice Nikole Šubića Zrinskog.
Bolnica je provela i drugi natječaj za nabavku namještaja, procijenjene vrijednosti 1.3. milijuna kuna bez PDV-a, u 2. fazi preseljenja u Polikliniku. Javile su se četiri tvrtke a izbor je pao na Didacto iz Slavonskog Broda s ponudom od 1.1 milijuna kuna, bez PDV-a. Oni su dobili i posao u prvoj fazi opremanja Poliklinike namještajem za 800 tiusća kuna.
Na njihov izbor se žalila tvrtke Montone&Co iz Pule (Državna komisija je usvojila žalbu koja se odnosila na boju jednog dijela namještaja, ali ga nije poništila), koja se nije javila na natječaj za drugu fazu opremanja Poliklinike.