Iz udruge Cinaz najavili su ovotjedne aktivnosti koje će se održavati u  sklopu programa i prostora KvartArta:

RADIONICA IZRADE PRIRODNE PASTE ZA ZUBE, ČETVRTAK, 21.06., 18 h

Pastu za zube koristimo svakodnevno (ako ste slušali mamu, onda i više puta dnevno) ne opterećujući se njezinim sastojcima. Zašto je bolje prirodno a ne tvorničko te kako izraditi vlastitu pastu za zube saznajte na našoj radionici. Jednostavnu alternativu svatko vrlo lako može napraviti u kućnoj radinosti.

Naučite napraviti osnovnu zubnu pastu od prirodnih sastojaka u sklopu KvartArt festivala u četvrtak, 21.06.2017. od 18.00 do 19.00 na području Dnevnog boravka na KvartArt festivalu (iza Gradske knjižnice Zadar).
Molimo sve zainteresirane mlade osobe za potvrdu dolaska na email: [email protected] ili na 095 8560454.


RADIONICA PRIRODNE KOZMETIKE, SUBOTA 23.06., 10h

Dosta vam je skupih kozmetičkih preparata punih nepoznatih sastojaka i konzervansa? Želite se sami okušati u izradi vlastite kozmetike od prirodnih sastojaka?

Prijavite se na besplatnu radionicu izrade prirodne kozmetike!

Na radionici ćete se upoznati s prednostima prirodne kozmetiku i sami okušati u izradi prirodnog dezodoransa i šampona za kosu.
Cilj radionice je da polaznici upoznaju na koje se sve načine mogu koristiti prirodni resursi u brizi za svoje zdravlje i njegu. Očekujemo da će polaznici osvijestiti i važnost očuvanja i korištenja lokalnih prirodnih resursa na ekološki održiv način.

Radionica će se održati u subotu, 23. lipnja 2018. od 10.00 do 12.00h u Dnevnom boravku KvartArta, (parkiralište iza Gradske knjižnice).
Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 22.06.2018. do 16:00 h putem sljedeće prijavnice: https://goo.gl/SUgqFL
Prednost imaju mladi od 15 do 30 godina, a odabrani kandidati će po završetku roka za prijave dobiti obavijest o odabiru.
Radionicu vodi dugogodišnje volonterka Udruge CINAZ, Petra Rundek.


*Ova aktivnost se realizira u sklopu programa Klub mladih KLOOZ, uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih RH.

RECIKLIRANJE JEANSA I PLASTIČNIH VREĆICA, SUBOTA 23.06., 19 h

Ekološki ste osvješteni? Volite dati osobni dodir vlastitom modnom izričaju? Ili možda izraditi kul poklon za nekog sebi dragog?

Evo onda idealne radionice za vas! Ovu subotu recikliramo stari jeans i plastične vrećice te im udišemo novi život!

Radionica je otvorena za sve zainteresirane građane, pa se tako vidimo u subotu, 23.06.2018, u 19 h na području Dnevnog boravka KvarArta (parking iza Gradske knjižnice Zadar)

Napomena svima, molimo vas da donesete stari jeans i vrećice te po mogućnosti igle za heklanje i obične čvrste igle jer imamo ograničeni broj igala. Radionicu vodi dugogodišnja volonterka Udruge CINAZ, Petra Rundek.


BOOKCROSSING KUĆICA

Pročitali ste divnu knjigu koja sad skuplja prašinu na polici? Podijelite je s drugima! Koristite svakodnevno blagodati svjetskog „bookcrossing" pokreta, ostavite je na policama "Bookcrossing kućice" iza Gradske knjižnice Zadar, u sklopu KvartArt festivala, a mi ćemo je ubaciti u svjetsku bazu, ukrasiti kodom te pustiti da „živi svoj život". Kako ne bi ostali „kratkih rukava", ukoliko vam se svidi neka iz naše baze knjiga, udomite svoju miljenicu!