U srijedu 20. lipnja u prostorijama Jedriličarskog kluba Uskok na Vitrenjaku održat će se prezentacija knjige "Fra Vjeko Ćurić - svetac našega doba". Knjiga govori o fratru misionaru koji je tijekom strašnog ruandskog rata od smrti spasio više od 100.000 ljudi, zbog čega je proglašen afričkim Oscarom Schindlerom. Nažalost, fra Vjeko je ubijen u teškom razdoblju ruandskoga poraća, a njegov san o omogućavanju školovanja za tisuće siromašne djece nastavio je slijediti misionar fra Ivica Perić, koji je preuzeo župu Kivumu u Ruandi.

Na najnovijoj knjizi, koja govori o pokojnom fra Vjeki Ćuriću, Željko Garmaz je radio više od godinu dana. U potrazi za zanimljivostima iz fra Vjekina života obišao je desetak zemalja i razgovarao s više od 50 fra Vjekinih suvremenika iz različitih dijelova njegova života.
Kompletan prihod i od prodaje ove knjige bit će iskorišten za daljnju izgradnju kompleksa Centar Otac Vjeko, posebice za učenički dom, kao i za tople obroke siromašnih učenika, kojih je sada u okviru centra gotovo 700.

Kao poseban gost, na predstavljanje knjige i aktivnosti Humanitarne udruge Srce za Afriku, u Zadar iz Ruande stiže i misionar fra Ivica Perić, "lokomotiva" svih aktivnosti i projekata kojima se ostvaruje san pokojnoga fra Vjeke Ćurića, a koji siromašnoj djeci omogućavaju obrazovanje i daju šansu za jedan bolji život.

Promocija knjige održat će se u terminu od 20 do 21.30 sati.