Pet godina od podizanja optužnice i šest godina od prometne nesreće, Općinski sud u Zadru donio je presudu protiv 72-godišnjaka za izazivanje teškog sudara 26. kolovoza 2012. godine u 17 sati na županijskoj cesti između Poljica i Vrsi. 

Tada 66-godišnjak upravljao je svojim osobnim vozilom zadarskih registracija iz smjera istoka u smjeru zapada. Iako svjestan da je brzinu kretanja dužan prilagoditi stanju ceste i prometnim uvjetima, odnosno mokrom i skliskom kolniku, on je na dijelu ceste gdje je brzina kretanja ograničena na 40 hm/h vozio brzinom od 71 km/h.

U zavoju je izgubio kontrolu upravljanja i unatoč poduzetom kočenju prešao preko pune središnje linije na suprotnu traku, gdje je udario u prednji dio osobnog vozila čeških nacionalnih oznaka. U sudaru su teško njegovi putnici - jedna je putnica zadobila prijelom 3. i 4. rebra lijevo, drugi putnik treći lom gornjeg i donjeg ramena ramusa pubične kosti te otvoreni prijelom podlaktice te šestog do osmog desnog rebra, dok je treći putnik završio s lomom petog do devetog desnog rebra.

U odnosu na kazneno djelo koje mu je stavljeno na teret, optuženik je priznao njegovo počinjenje i očitovao se krivim. U svojoj obrani naveo je kako doista nije htio da dođe do ove nesreće, međutim prihvaća svoju krivnju kroz nehajno postupanje, žao mu je što se ovo dogodilo, vozač je već 50 godina i doista je nehotično došlo do ove prometne nesreće. Naveo je kako se brine za oštećenike, to su sve njegovi rođaci i teško mu je što su baš oni zadobili ozljede u ovoj prometnoj nesreći. 

Zadarski sud 72-godišnjaka je osudio na kaznu zatvora od 8 mjeseci umjesto koje se primjenjuje uvjetna u trajanju od 2 godine.