Od 15. do 23. lipnja, u bivšoj vojarni Stjepana Radića, po drugi put kreće urbani festival KvartArt. Cilj mu je poticanje razvoja kreativnih potencijala grada te približavanje umjetnosti i kulture građanima tako što dolazi publici - u kvart, te joj ujedno i poručuje da se makne od turističke vreve i stresa na Poluotoku pod sloganom „Život je u kvartu". Ujedno, razvoj KvartArta uvod je za razvoj bivše vojarne kao prostora posvećenog kulturi i mladima, što je jedan od temeljnih ciljeva festivala. 

Na svome Facebook eventu, organizatori ističu događanja poput koncerta maskiranog electro pop dvojca Nipplepeople, plesne radionice po nazivom „Ples kao antistres", „Language cafe iliti Jezični cafe" gdje će se govoriti na engleskom, talijanskom, španjolskom i francuskom jeziku uz prijepodnevnu kavu. Drugi dan, točnije 16. lipnja posvećen je prerano umrlom glazbeniku, kritičaru, književniku i glumcu Anti Perkoviću, koji će završiti koncertom Mayalesa, Letronike i Lica mista. Sljedećih dana predstavit će se i zadarski bendovi Beletti, Jeremiah, Dah i Utvare, a za Kvart pod zvijezdama i uspavanku biti će zaslužni gitarist Miroslav Tadić uz violinsku pratnju Yvette Holzwarth. Za sam kraj festivala najavljuje se Kawasaki 3p uz predgrupu FishFactory iz Sali.

U Kvartu će se 16. i 21. lipnja bodriti i naše nogometaše uz prijenos utakmice svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Naravno, to je samo dio više od 60 aktivnosti čiji su organizatori partneri festivala: Grad Zadar, Koncertni Ured Zadar, Gradska knjižnica Zadar, Centar nezavisne kulture i Centar za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti - CINAZ.

Cjeloviti program ovogodišnjeg KvartArta može se naći na njihovim web stranicama http://www.kvartart-zadar.com/, kao i na službenim Facebook i Instagram stranicama.