Nakon godinu dana upoznavanja s tehnologijom i kuhanja piva različitih receptura, u pogonu obitelji Mileta nastao je Donat lager. Nefiltrirano, pitko i osvježavajuće pivo ugodne arome, proizvedeno vrhunskom tehnologijom bez dodavanja konzervansa, odlike su novog zadarskog craft piva.

Iznimno nas raduju izrazito pozitivni komentari stotinjak prvih kušača. Svi su „Donat" ocijenili s „peticom" i nitko nije stao samo na jednom. Ovo pivo po kvaliteti se teško može usporediti s industrijskim pivom. Bogatstvo i punina okusa čine ga posebnim. Ne štedimo na ničemu, već uzimamo samo najkvalitetnije sirovine i to se osjeti kroz okus, priča nam Boris Mileta, vlasnik Pivovare Donat kojem u radu pomažu supruga i sinovi.

Zadranina, koji se već skoro tri desetljeća bavi proizvodnjom tekstila, kao istinskog pivoljupca privukao je „craft pokret". Dok se nije odlučio za pokretanje vlastite pivovare, dugo se upoznavao s tehnologijom, istraživao i obilazio obitelji diljem Hrvatske koje već godinama proizvode zanatsko pivo. 

Donat je nastao kao rezultat sedam isprobanih recepata, a nakon piva stigla je i ideja o otvaranju kušaonice, prve u Zadru.

Danas u ugodnom ambijentu na adresi Jadranska magistrala 119 možete degustirati „Donat" i na licu mjesta upoznati se s procesom izrade ovog lager piva kojeg čine četiri sastojka: voda, ječam, hmelj i kvasac. Sam proces traje 20 dana, a svaki korak je nadziran kroz najnoviju tehnologiju koja omogućuje visoku razinu dezinfekcije, što uz sam recept čini temelj za vrhunsko pivo.

Pivovara Donat otvara mogućnost suradnje sa ugostiteljskim objektima koji su zainteresirani za proširenje svoje ponude i podizanje na jedan viši nivo.
Nudimo svu potrebnu logistiku i ono najvažnije - Donat će u vrlo kratkom roku biti na adresi ugostitelja čime ne gubi ništa od iskonske vrijednosti, poručuje Mileta.

Donat lager možete okusiti na Danima otvorenih vrata koji će se održati u petak i subotu, 15. i 16. lipnja, od 19 sati. Novu zadarsku craft pivovaru pratite na službenom Facebook i Instagram profilu, a javiti im se možete i na broj 098 272 015. U nastavku pogledajte kako je nastao pogon i prva kušaonica piva u Zadru!


View on YouTube