Unatoč tome što je natječaj za izvođača raspisan još u siječnju, još se ne nazire početak kapitalnog projekta zadarske bolnice. Naime, povjerenstvo Opće bolnice Zadar odbilo je svih šest ponuda građevinskih tvrtki za rušenje postojeće zgrade i izgradnju Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju te adaptaciju dnevne bolnice Službe za kirurgiju. 

Razlika između procijenjene vrijednosti radova od 32 milijuna kuna (bez PDV-a) i pristiglih ponuda bila je nevjerojatna - građevinari su tražili i do 20 milijuna kuna više! Najpovoljnije su bile splitske tvrtke Lavčević i Inero koje su zatražile "samo" 9 milijuna kuna više. Zagrebački Ing-grad priložio je ponudu u iznosu od 45 milijuna kuna, dok je zadarska zajednica ponuditelja, Krekić avangard i Brigade, zatražila 47 milijuna kuna. Zagrebački Kamgrad posao je pak procijenio na 48 milijuna kuna, a najskuplji je bio poznati Strabag koji je za izvođenje radova u bolničkom krugu zatražio čak 52 milijuna kuna. Zbog previsokih iznosa ravnatelj Opće bolnice dr. Željko Čulina poništio je postupak javne nabave. 

Za projekt izgradnje četiri dnevne bolnice i adaptaciju postojeće zadarska je bolnica dobila bespovratnih 50 milijuna kuna. Ugovor je potpisan 8. veljače 2017. godine od kada teče rok cjelokupnog trajanja projekta koji iznosi 44 mjeseci. Već je izgubljeno 16 mjeseci, a sami radovi trajat će još 16 mjeseci, stoga Uprava OB-a mora razmisliti o novim uvjetima i drugim natječajem osigurati izvođača. Radovi će se odvijati paralelno u dvije faze. Prva podrazumijeva adaptaciju dnevne bolnice Službe za kirurgiju koja mora biti dovršena u roku od 3 mjeseca, dok druga faza obuhvaća rušenje postojeće zgrade i izgradnju Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju.

Projektnu dokumentaciju novih dnevnih bolnica izradio je Capital ing, dok je dokumentacija za kirurgiju bila u rukama projektanata biogradske tvrtke Via Factum.