Teritorijalni Ured SSSH Zadar za Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju, u suradnji sa Sindikalnom Podružnicom „Vodovod" d.o.o. Zadar, Samostalnog sindikata u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) sutra će u krugu zgrade „Vodovoda" održati prosvjed upozorenja.

Tražit će od Uprave tvrtke i Grada Zadra kao većinskog vlasnika povećanje plaća i materijalnih naknada za radnike Vodovoda, budući da tvrtka dobro posluje i ostvaruje pozitivne financijske rezultate za tekuću godinu kao i proteklih godina.

Plaće i materijalne naknade radnika su relativno niske na nivou cijele tvrtke, a postoje financijske mogućnosti za povećanje.

Uz to, Sindikalna podružnica radnika Vodovoda traži od Uprave Vodovoda i Grada Zadra da konačno počnu kolektivni pregovori i da se zaključi Kolektivni ugovor koji će na kvalitetan način regulirati pitanje plaća, materijalnih naknada, uvjeta rada, pravne sigurnosti i dr. radnika, kao što je to učinjeno u nekoliko drugih tvrtki koje su u vlasništvu Grada Zadra.

O tome i o daljnjim sindikalnim i pravnim aktivnostima na tom planu govorit će sindikalna povjerenica Marica Iglić, pravni povjerenik Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar Vedran Uranija  i županijski povjerenik SSKH Vinko Fabijan.