Zbog noćnog napada na zadarskog taksista policijski službenici Prve policijske postaje Zadar priveli su dvojicu Poljaka u dobi od 30 i 20 godina kojih se sumnjiči za kaznena djela teška tjelesna ozljeda i oštećenje tuđe stvari.

Poljaci, koji su u Zadar stigli na privremeni rad na opremanju trgovine, u nedjelju oko 1 sat u noći u Ulici Antuna Gustava Matoša prišli su parkiranom taxi-vozilu te provocirali vozača. Pokušavali su ga izvući iz vozila hvatajući ga za ruke i majicu koju su mu rasparali. Vozač je uspio upaliti taksi, a dok se udaljavao dvojac je nastavio prema njemu bacati pivske boce usljed čega su oštetili vozilo u vlasništvu 36-godišnjaka. Prema saznanjima PU zadarske, riječ je o registriranom privatnom taksi vozilu koje ne djeluje u sklopu neke od poznatih taksi služba. S teškim tjelesnim ozljedama, odnosno prijelomom podlaktice, 58-godišnjak je završio u Općoj bolnici. Nakon liječničke obrade otpušten je na kućnu njegu.

Poljaci su uz kaznenu prijavu zbog teške tjelesne ozljede i oštećenja tuđe stvari predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.