Pola godine nakon objave javnog poziva za iskazivanje interesa za kupnju, budućnost zgrade na Poluotoku, zvane "Socijalno", i dalje je neizvjesna. 

Riječ je prostoru od 2566 metara u suvlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Zadarske županije na adresi Šimuna Kožičića - Benje. Prodaja zgrade, poručili su tada, ovisi o iskazanom interesu za kupnju, a nakon što je on potvđen suvlasnici još razmišljaju o postupku prodaje.

- Poziv je objavljen radi ispitivanja tržišta te ni na koji način ne predmnijeva da će do prodaje nekretnine doista i doći. Uz to, javni poziv nije obvezao suvlasnike na prodaju objekta, kao što niti pisma namjere ne obvezuju zainteresirane osobe koje su ih dostavile. Poslovna odluka suvlasnika o prodaji predmetne nekretnine nije donesena. Ukoliko takva odluka bude donesena, suvlasnici će objaviti javni poziv za dostavu obvezujućih ponuda, koji će kroz objavu u sredstvima javnog priopćavanja biti dostupan svima, poručili su na naš upit iz HZMO-a. 

Drugu lokaciju zasad nemaju u vidu, već poručuju da će se pronalaženju alternativnog poslovnog prostora za smještaj Područnog ureda u Zadru pristupiti ako se donese odluka o prodaji. U slučaju da se HZMO i HZZO odluče za prodaju ove zapuštene zgrade u centru grada, ta će odluka zbog suvlasništva prostora morati dobiti "blagoslov" Županijske skupštine.