Na streljani u Žmirićima jučer je održano ekipno i pojedinačno lovačko natjecanje u gađanju letećih meta u disciplini lovački Trap. NAtjecanje je organizirala zadarska Lovačka udruga Diana (Božica lova) pod vodstvom predsjednika Ervina Mrkića Pestića, tajnika Ivana Posavca i voditelja za lovno streljaštvo Đure Ivanovića, uz pripomoć i logističku potporu vrijednih čelnika zadarskog streljačkog društva Lovac, predsjednika Danijela Telesmanića Dida. Riječ je o jednoj od najstarijih i najmnogoljudnijih lovačkih udruga na zadarskom području koja trenutačno u svojim redovima u desetak lovnih jedinica okuplja 520 lovaca.

Mirno i sunčano vrijeme na streljani Žmirići išlo je na ruku strijelcima. Ništa nije ometalo let glinenih golubova pa su postignuti izvanredni rezultati, puno bolji u odnosu na lanjsku godinu. Najviše spretnosti, brzine i dobrog oko u ekipnoj konkurenciji iskazali su strijelci ekipe Lovne jedinice Križ Sukošan u sastavu Antonio Pavić, Dragan Maričić i Ante Drobnak, s pogođena 54 goluba. Drugo mjesto sa 49 golubova osvojila je ekipa Škabrnja Prkos (Elvis Gospić, Mate Gospić i Ante Gospić) dok je treće mjesto pripalo sastavu iz lovne jedinice Križ Debeljak (Tomislav Jerak, Roko Pavić i Josip Gambiraža).U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto s 34 goluba osvojio je Antonio Pavić, drugi je bio sa 31 Elvis Gospić a treći Mate Gospić sa 28 golubova.

Prvoplasirana šestorica u pojedinačnoj konkurenciji Antonio Pavić, Elvis Gospić, Mate Gospić, Tomislav Jerak, Dragan Maričić i Zoran Krizman branit će boje Diane na županijskom natjecanju. Oni koji tamo ostvare najbolje rezultate ići će na državno natjecanje.

Natjecanje je okončano prigodnim lovačkim ručkom, kojeg je pripremila kuharska ekipa na čelu s Željkom i Jelkom Batur.