Na mrežnoj stranici Odjela za germanistiku danas će biti objavljen novi broj jedinstvenog studentskog lista na njemačkom jeziku DACHS. Tim povodom na Odjelu za germanistiku (prostorija 144) u 12 sati održat će se predstavljanje novog broja.

DACHS je studentski list na njemačkom jeziku. Pokretač i glavni urednik lista je izv. prof. dr. sc. Goran Lovrić. U listu studenti mogu objaviti svoje književne, novinarske, putopisne i druge tekstove na njemačkom jeziku. Težište je na temama koje su povezane sa studijem njemačkog jezika i književnosti te kulturom i društvom zemalja njemačkog govornog područja, što je vidljivo i iz imena lista: D za Njemačku, A za Austriju, CH za Švicarsku i S za studentski list. DACHS je izlazio 2001. do 2006. u tiskanom izdanju, dok se od 2018. objavljuje u elektroničkom obliku na mrežnoj stranici Odjela za germanistiku.

U novom broju časopisa nalaze se među ostalim zanimljivi putopisi i iskustva s Erasmus+ boravaka studenata u inozemstvu, reportaže s ovogodišnjih Dana germanistike kao što su izložba o stoljeću austrijske književnosti, zabavna večer, dvojezični kviz, izlet na otok Ugljan te intervju s austrijskim autorom Robertom Prosserom.

Najavu nekih tema možete pronaći na plakatu. Ostalo čitajte od petka online.